گلوتن پروتئینی است که در گندم، جو و چاودار یافت می‌شود. این ماده باعث کش آمدن خمیر و ترد شدن بافت فراورده نهایی می‌گردد. ریشه کلمه گلوتن کلمه لاتینی «گلوتن» به معنای «چسب» می‌باشد. گلوتن ترکیبی پروتئینی است که از غذاهای فرآوری شده از گندم و سایر غلات مرتبط به آن از جمله چاودار و جو بدست می‌آید.

متاسفانه گلوتن یک ماده غذایی خطرناک برای بیماران سلیاک است؛ بیماری سلیاک نوعی واکنش ایمنی غیرطبیعی به گلیادین نسبتاً هضم شده می‌باشد. این بیماری به میزانهای مختلف در تمام مصرف کنندگان گندم در جهان رخ می‌دهد. مصرف و استنشاق گلوتن نیز موجب برخی واکنشهای آلرژیک و آسیبهای عصبی می‌گردد. همین امر موجب محدود شدن رژیم غذایی این بیماران شده است که واقعا آزاردهنده است.

در این صفحه سعی خواهیم کرد تا دستور پخت غذاهای بدون گلوتن را برای شما عزیزان قرار دهیم.

اگر شما در خانه بیماری مبتلا به سلیاک دارید و یا خودتان به این بیماری مبتلا هستید بهتر است بدانید که این بیماری در تمام دنیا بسیار شایع است و امید می‌رود به زودی درمان آن کشف شود.

با مجله سلامت همراه شوید…

۱. بوله‌ی کینوآ:

بوله‌ی کینوآ
کینوا یکی از بهترین جایگزین های برنج برای افراد سلیاکی و حتی افراد سالمی است که میخواهند تغذیه سالم داشته باشند؛ شما می توانید این سالاد سرشار از مواد مغذی را به همراه آب گوچه فرنگی و خیار به عنوان یک نهار میل کنید.

  • زمان آماده سازی : ۲۰ دقیقه
  • زمان پخت : ۲۰ دقیقه

۲. پودینگ شکلاتی بدون گلوتن

پودینگ شکلاتی بدون گلوتن
افرادی که از رژیم غذایی بدون گلوتن استفاده می‌کنند، نباید خوردن دسرهای خوشمزه را از دست بدهند. این دسر بدون گلوتن است و می‌توانید با خیال راحت آن را میل کنید.

  • زمان آماده سازی:۲۰ دقیقه
  • زمان پخت: ۳۰ دقیقه
  • برای ۸ نفر

۳. طرز تهیه نان تست زیره‌ای

طرز تهیه نان تست زیره‌ای
این نان یکی از نان‌های بدون گلوتنی است که برای نهار یا شام بسیار عالی می‌باشد.


۴. دستور پخت کینوای ادویه دار با پنیر فتا و بادام

دستور پخت کینوای ادویه دار با پنیر فتا و بادام
استفاده از کینوا می‌تواند یک سالاد بدون گلوتن عالی در اختیار شما قرار دهد.

  • زمان آماده سازی: ۱۰ دقیقه
  • زمان پخت: ۱۵ دقیقه
  • برای ۴ نفر

نوشته غذاهای بدون گلوتن؛ آموزش آشپزی بدون گلوتن اولین بار در مجله سلامت پدیدار شد.

نمایش مطالب مرتبط بیشتر
مطالب بیشتر توسط مدیر
  • خواص و جدول ارزش غذایی سیب زمینی

    در میان هزاران نوع سیب زمینی که در دنیا وجود دارد، سیب زمینی قرمز، آبی و زرد محبوب ترین نو…
  • خواص روغن دانه سویا

    مزایای روغن سویا برای سلامتی در برگیرنده توانایی آن برای بهبود سلامت قلب، کاهش کلسترول خون…
  • انواع روغن های گیاهی و خواص آنها

    روغن های گیاهی که از دانه های سبزیجات و دانه هایی که دارای محتوای روغنی هستند استخراج می ش…
  • خواص روغن کنجد

    خواص روغن کنجد برای سلامتی در برگیرنده توانایی آن برای بهبود سلامت پوست و مو، کمک به رشد ا…
مطالب بیشتر در آشپزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این مطلب را مطالعه کنید

چگونه با لاک قرمز ناخن های زیباتری داشته باشیم؟

مدل طراحی ناخن لاک قرمز را در این بخش ملاحظه خواهید کرد که امیدواریم این مدل ها با سلیقه ش…